People of Gastronomy

William Carlström - Riche Fenix

Passionerad spiskrigare, morgonpigg bagare, glas-swirlande sommelier eller karismatisk servicestjärna - vår bransch blomstrar tack vare individerna som dag ut och dag in skapar både upplevelser och det community vi älskar och vill hylla i “People of Gastronomy”.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det absolut bästa är att få skapa! Dessutom har jag väldigt roligt på jobbet tack vare fantastiska kollegor och härliga gäster.

Vad fick dig att börja jobba med mat?
Redan när jag var liten tyckte jag att det var väldigt spännande att gå på restaurang. Jag gillade att gå in i köket och se hur det gick till bakom kulisserna, så när jag skulle välja gymnasium fanns det bara ett val för mig. Sedan dess har intresset hållit i sig.

Var äter du helst i Stockholm?
Jag älskar allt med Ett hem! När det kommer till nyöppnade ställen går jag gärna till Riri eller Bacchanale. Om jag bara ska tänka på maten tycker jag att Rummel är helt otrolig, och nu när sommaren är här så gillar jag även att hänga utomhus på Måsen.

Om du själv lagar mat, vad bjuder du på?
Jag kanske steker piggvar på ben och lagar någon god smörsås till. Det är i alla fall bland det bästa jag vet!

En ledig fredagskväll - vad dansar i glaset?
En stor GT blandad av min kollega Moe eller något tungt rött, utan tvekan.

Vad saknar du på mat-och-dryck-scenen i Stockholm?
Jag kom precis hem från San Sebastian där det kryllar av stimmiga små tapas- och pinxos-ställen. Jag gillar konceptet och tycker att det bidrar till en riktigt god stämning. Snabbt in, sitta eller stå trångt, sen ut och vidare till nästa. Den kulturen hade varit trevlig att anamma i Stockholm.