People of Gastronomy

Vilma Hinnerson - Restaurang Vrå, Göteborg

Passionerad spiskrigare, morgonpigg bagare, glas-swirlande sommelier eller karismatisk servicestjärna - vår bransch blomstrar tack vare individerna som dag ut och dag in skapar både upplevelser och det community vi älskar och vill hylla i “People of Gastronomy”.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Nyfikenheten! Både hos gäster och kollegor, den är otroligt givande att omges av. Och självklart att få skapa och styra en upplevelse samtidigt som du möter så olika typer av människor.

Vad fick dig att börja jobba med mat & vin?
Det startade med frukostarbete som snabbt gick över till kvällar. Sedan hade jag turen att tidigt hamna med riktigt duktiga människor som delade sin kunskap och kärlek till mat och dryck. Efter det var det svårt att tänka sig något annat.

Var äter du helst i Göteborg?
En majoritet av middagarna blir på Bar la lune! De har lyckats skapa en härlig och vacker atmosfär, samtidigt som du kan vara säker på att få något gott både i glaset och på tallriken.

Om du själv lagar mat, vad bjuder du på?
Mycket grönt och enkelt, kokt kronärtskocka med smör och citron har varit en favorit länge.

En ledig fredagskväll - vad dansar i glaset?
Nästan alltid en torr sherry! Inte sällan följt av någon härlig flaska vin.

Vad saknar du på mat-och-dryck-scenen i Göteborg?
Ett ställe likt Ruth ́s i Malmö eller Aurens Deli i Köpenhamn, öppet hela dagen med enkel mat, gott vin och lite bra råvaror att köpa hem.

Sedan hade jag älskat en lättillgänglig grönsaksmarknad i stan några gånger om året med möjlighet att köpa råvaror direkt från de mindre gårdarna.

Text: Vilma Hinnerson och Marlene Schön
Bild: Marlene Schön