People of Gastronomy

Alex Mendez - Restaurang Embassy

Passionerad spiskrigare, morgonpigg bagare, glas-swirlande sommelier eller karismatisk servicestjärna - vår bransch blomstrar tack vare individerna som dag ut och dag in skapar både upplevelser och det community vi älskar och vill hylla i “People of Gastronomy”.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det som alltid har varit viktigast för mig är smak och dess olika kombinationer. Att få skapa något som andra får ta del av. Det måste nog vara det bästa med att vara kock.

Men även att få möta så många underbara människor, den fina gemenskap och lojalitet som jag fått uppleva med mina kollegor - det är ovärderligt! Tycker även att det känns viktigt att uppmuntra till en lekfull och lättsam stämning och atmosfär kollegor emellan.

Vad fick dig att börja jobba med mat?

- Min Pappa visade vägen till mitt matintresse. Han lagade alltid goda långkok och djupa komplexa rätter från El Salvador som gjorde mig intresserad av mat väldigt tidigt som barn. Han vägrade att mata mig med barnmat om man säger så.

Dock är det min Mamma som fick mig att bli kock. Hon jobbade som kallskänka när jag var liten och det smittade såklart av sig när man fick vara med i köket och se hur livligt och stressigt det kunde bli.

Var äter du helst i Malmö?

- Jag älskar asiatisk mat så Soi29 måste jag säga! Här får man uppleva tunga och höga smaker och är man inte rädd för lite hetta så vill jag påstå att Soi29 har den mest autentiska Thaimaten i stan - om inte hela Sverige!


Vad saknar du på mat-och-dryck-scenen i Malmö?

- Något jag alltid har saknat är både en hotpot restaurang och en Sydamerikansk restaurang. Annars tycker jag att vi har otroligt bra restauranger i stan! Det finns något för alla och det är jag väldigt glad för.

Om du själv lagar mat, vad bjuder du på?

- Lasagne! Eller någon sorts ragu som kan ligga och puttra länge. Ibland går det inte att stressa fram nåt bra och då får det ta tid.


En ledig fredagskväll - vad dansar i glaset?

- Det är inte mycket som slår en iskall Hoegaarden.Men annars måste det ju vara en Gin&Tonic från våra guldkorn på Marie Antionette! Rekommenderar att utforska deras fantastiska drinklista.


Bild: Nathalie Jörnheim
Text: Alex Mendez & Nathalie Jörnheim