Malmö By Food: Julie

Jag är verkligen ingen vinexpert men jag är nyfiken och bär alltid på en önskan att lära mig. Som med orange vin! Det fick jag bokstavligen “lära” mig att uppskatta och nu njuter jag verkligen av ett välkylt glas och vinets många och olika uttryck. Jag skulle beskriva orange vin som ett vin som har fler likheter med cider och suröl än ett klassiskt vitt eller rött vin. Orange vin känns sofistikerat, nytt och spännande. För mig i alla fall! Vill man dessutom bli rekommenderad ett utmärkt vin och något gott att äta till det så är Julie en självklar destination i Malmö.

Personalens kunnighet är imponerande och de hjälper dig gärna att matcha vin (på flaska eller glas) med något gott att äta. Och detta är något jag verkligen uppskattar: vänlighet, kunnighet och viljan att hjälpa är egenskaper jag som gäst värderar högt!

Den här gången drack jag först ett glas Amós Bañeres och till det bara några oliver. Fantastiskt gott! Sen kunde jag inte låta bli att smaka på deras pumpaglass med kolasås och maränger. Glassen hade en intensiv smak av pumpa, vilket balanserades fint med kolasåsen och marängerna till en fräsch och höstig (vinter!) efterrätt. Till glassen blev jag serverad ett glas dessertvin från Domaine de la Borde.

Julie - detta ljuvliga krypin i hjärtat av Gamla Väster. Naturliga viner, goda ostar, rustika maträtter och ja - till och med glass! Jag rekommenderar varmt att besöka för att avnjuta ett glas eller varför inte, stanna hela kvällen.

Bild & Text: Diego Monsiváis