Hovmästare & Bokningsansvarig 


Champagnebaren söker hovmästare & bokningsansvarig

  • Full time
  • Negotiated salary
  • Experience required

Published 8 December 2025

Competences

Required skills

har minst fem års erfarenhet i branschenhar erfarenhet av mailhanteringbrinner för gastronomi och har ett genuint intresse för service och gästupplevelse.

Optional skills

erfarenhet av arbete i stor matsal med högt tempo.vana av att jobba aktivt med kommunikation och gästkontakt.sommelier utbildningerfarenhet av personalutbildning och teamledning.

Language

svenska

About the role

Bokningsansvarig & Hovmästare – Champagnebaren, Kyrkogatan 13

Champagnebaren grundades 2012 och är i dag en självklar del av Göteborgs restaurangliv. Som en av stadens bästa restauranger har vi vuxit organiskt tillsammans med våra gäster och vår personal under mer än ett decennium.

Efter en omfattande renovering 2023 har köket och maten fått ta en tydligare plats, och vi erbjuder nu en helhetsupplevelse där mat, dryck och gästupplevelse står i fokus. Vår meny är fisk- och skaldjursfokuserad, med rätter baserade på säsongens bästa råvaror i kombination med ett genomtänkt dryckesutbud – och självklart innehåller vår vinlista ett stort urval av odlarchampagne.

Vi håller till på en vacker innergård på Kyrkogatan 13 i Göteborg. Tillsammans med Bar Bruno, Imperiet, Studion och Unity Jazz är Champagnebaren en del av ett krogkollektiv som skapar en av stadens mest levande restaurang- och barscener.

Nu söker vi en Hovmästare & Bokningsansvarig som vill bli en del av vårt team och vara med och utveckla Champagnebaren och vår Studio.


Om rollen

Som Hovmästare & Bokningsansvarig är du navet i gästresan – från första kontakt till uppföljningen efter besöket. Du ansvarar för bokningar, mailhantering, extern kommunikation och PM, och du är en av dem som leder servicen på plats under öppettiderna.

Du arbetar aktivt i matsalen, leder teamet, och säkerställer att varje gäst får en upplevelse som är både professionell och personlig. Rollen innebär ett nära samarbete med köket & kökschef, dryckesansvarig och ledningsgruppen, och du är en viktig del av att skapa hög kvalitet och god stämning i verksamheten.


Vi söker dig som

  • Har minst fem års erfarenhet i branschen, från restauranger med höga ambitioner.

  • Har erfarenhet av mailhantering, PM, större sällskap, event och bokning.

  • Brinner för gastronomi och har ett genuint intresse för service och gästupplevelse.


Meriterande erfarenheter

  • Erfarenhet av arbete i stor matsal med högt tempo.

  • Vana av att jobba aktivt med kommunikation och gästkontakt.

  • Erfarenhet av personalutbildning och teamledning.

  • Kreativitet och känsla för konceptutveckling kring dryck och servering.


Vi erbjuder

  • Möjligheten att påverka både serviceupplevelsen och utbud – på riktigt.

  • En roll där du får ta ansvar, bidra med dina idéer och vara en viktig del av vårt team.

  • En familjär arbetsmiljö med högt i tak och ett gemensamt driv mot kvalitet.

  • Chansen att bli en del av en snabbt växande koncern med stora framtidsplaner.

  • En plats där passionen för vin, hantverk och gästupplevelse är kärnan i allt vi gör.


Vill du vara med och sätta din prägel på Champagnebaren Kyrkogatan 13?

Skicka din ansökan och berätta lite om dig själv till jobb@champagnebaren.se.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Working with us

Our benefits:

Collective agreement
Insurance
Wellness
Further education
Internal training
Occupational pension

Apply!

Is this a job that would suit you?

By logging in or registering a profile on Unmo, you can easily apply for this position in just a few minutes.
Good luck!

About us

Från intervju i GP hösten 2022

När Champagnebaren öppnade 2012 var grundfilosofin enkel – Champagne ska vara gott, tillgängligt och tillverkat småskaligt i sann odlaranda. Göteborgarna tog snabbt den lilla baren till sina hjärtan och konceptet har blivit en framgångsrik favorit. Det första decenniet har firats med en omfattande renovering som resulterat i fler än dubbelt så många sittplatser. Det lilla pentryt har blåsts ut och ersatts av ett fullskaligt restaurangkök som möjliggör helt nya kulinariska upplevelser. Så vad står då på menyn?

Champagnebarens fokus i köket är fisk och skaldjur med stor säsongsbetoning. Efter en säsong där grönsakerna har fått mest uppmärksamhet kliver man nu med hösten in i fiskens tid på riktigt, och idéer saknas inte. Hugo Hall, kreativ ledare för köken på Kyrkogatan 13, har sedan renoveringen tillsammans med kökschef Jesper Petterson vridit och vänt på både menytänk, tekniker och utrustning i köket på Champagnebaren. Mycket är sig likt men allt är också förändrat, menar Hugo som själv tillhört inredningen i köket det senaste decenniet.

Ända sedan starten för över tio år sedan har Champagnebaren stått på två ben kan man säga. I det ena benet finns vinbaren med fokus på odlarchampagne, hantverk, ost och charkuterier – det som bara är löjligt gott och passar nästan alltid. Det andra benet är restaurangbenet, den lagade maten. Det är på detta ben som Champagnebaren nu vill kunna stödja sig mer, och det är med en uttalad ambition att ligga i absolut framkant på restaurangkartan som man nu gasar in i hösten. Med nya möjligheter att laga vad man vill finns inte de begränsningar som det lilla pentryt tidigare förde med sig. ”Kompetensen och viljan har alltid funnits, nu plötsligt kan vi pusha gränserna för vad man kan göra i köket”, säger Jesper Pettersson, kökschef på Champagnebaren.

Menyn är uppbyggd på ett klassiskt sätt med snacks, förrätter, varmrätter & dessert. Till fenomenet trerätters meny svär krogen evig trohet men understryker att det i det klassiska också måste få finnas plats för både punk och överraskningar. Någon pretentiös avsmakningsmeny utan självdistans kommer det absolut inte bli tal om (även om 3-rätters menyn numera kommer i fem serveringar…).

Däremot hittas i mångt och mycket samma råvaror som hos avsmakningskrogarna även på Kyrkogatan, men i tillgängligare, roligare och mer prisvärd tappning. ”Vi vill att man ska kunna sitta och käka lite olika utan krav på sig som gäst” säger Hugo, som menar att Champagnebaren är unik i sin kvarterskrogskänsla i relation till den kvalitet på råvaror och kunnande som faktiskt finns i huset.

”Jag dör för kontrasterna i att någon dricker en bärs och äter friterad rödtunga med aioli och en hälleflundrakebab bredvid ett sällskap som går all in på en fyratimmarssittning med ostron, löjromoch plattfisk med fet smörsås”, fortsätter han. Den platsen måste finnas.

Under hösten kan vi se fram emot en levande fiskmeny med stor variation – med den gemensamma nämnaren att allt är ”jävligt gott”. Med en uttalad ambition att ta vara på hela fisken ser kockarna fram emot att bygga vidare på symbiosen mellan klassisk elegant Göteborgsgastronomi (läs the gloory days of Leif Mannerström, Ulf Wagner och Crister Svantesson) med smart, rolig, larvigt god och överarbetad streetfood.