Dryckesansvarig
Göteborg
Champagnebaren söker dryckesansvarig! Var med och utveckla dryckesprofilen på en av Göteborgs bästa restauranger. Ansök nu.
- Heltid
- Lön enligt avtal
- Kräver erfarenhet
Publicerad 14 november 2025
Kompetenser
Kompetenskrav
Språk
Om rollen
Dryckesansvarig – Champagnebaren, Kyrkogatan 13
Champagnebaren grundades 2012 och är i dag en självklar del av Göteborgs restaurangliv. Som en av stadens bästa restauranger har vi vuxit organiskt tillsammans med våra gäster och vår personal under mer än ett decennium.
Efter en omfattande renovering 2023 har köket och maten fått ta en tydligare plats, och vi erbjuder nu en helhetsupplevelse där mat, dryck och gästupplevelse står i fokus. Vår meny är fisk- och skaldjursfokuserad, med rätter baserade på säsongens bästa råvaror i kombination med ett genomtänkt dryckesutbud – och självklart innehåller vår vinlista ett stort urval av odlarchampagne.
Vi håller till på en vacker innergård på Kyrkogatan 13 i Göteborg. Tillsammans med Bar Bruno, Imperiet, Studion och Unity Jazz är Champagnebaren en del av ett krogkollektiv som skapar en av stadens mest levande restaurang- och barscener.
Nu söker vi en dryckesansvarig som vill bli en del av vårt team och vara med och utveckla Champagnebarens dryckesprofil vidare.
Om rollen
Som dryckesansvarig har du det övergripande ansvaret för vårt dryckesutbud och utvecklingen av restaurangens dryckesidentitet. Du arbetar nära köket för att skapa helhetsupplevelser där dryck och mat lyfter varandra, leder provningar och utbildningar och ser till att vårt sortiment alltid känns aktuellt, nyfiket och genomtänkt.
Rollen innefattar också aktivt matsalsarbete – du är närvarande i servicen, leder teamet på golvet och bidrar till att varje gäst får en upplevelse som känns både professionell och personlig.
Du är dessutom med och behåller samt utvecklar goda relationer med leverantörer och producenter.
Vi söker dig som
Har minst fem års erfarenhet i branschen, från restauranger eller barer med höga ambitioner.
Är utbildad sommelier.
Har erfarenhet av sortimentsansvar, inköp och lagerhantering.
Brinner för vin och gastronomi och har ett genuint intresse för service och gästupplevelse.
Meriterande erfarenheter
Erfarenhet av arbete i stor matsal med högt tempo.
Vana att hålla i vin- och champagneprovningar.
Erfarenhet av personalutbildning och teamledning.
Kreativitet och känsla för konceptutveckling kring dryck och servering.
Vi erbjuder
Möjligheten att påverka både serviceupplevelsen och dryckesutbudet – på riktigt.
En roll där du får ta ansvar, bidra med dina idéer och vara en viktig del av vårt team.
En familjär arbetsmiljö med högt i tak och ett gemensamt driv mot kvalitet.
Chansen att bli en del av en snabbt växande koncern med stora framtidsplaner.
En plats där passionen för vin, hantverk och gästupplevelse är kärnan i allt vi gör.
Vill du vara med och sätta din prägel på Champagnebaren Kyrkogatan 13?
Skicka din ansökan och berätta lite om dig själv till jobb@champagnebaren.se.
Vi ser fram emot att höra från dig!
Att jobba hos oss
När du jobbar här får du:
Ansök!
Är det här ett jobb för dig?
Genom att logga in eller registrera en profil på Unmo kan du enkelt söka denna tjänst på bara några minuter.
Lycka till!
Om oss
Från intervju i GP hösten 2022
När Champagnebaren öppnade 2012 var grundfilosofin enkel – Champagne ska vara gott, tillgängligt och tillverkat småskaligt i sann odlaranda. Göteborgarna tog snabbt den lilla baren till sina hjärtan och konceptet har blivit en framgångsrik favorit. Det första decenniet har firats med en omfattande renovering som resulterat i fler än dubbelt så många sittplatser. Det lilla pentryt har blåsts ut och ersatts av ett fullskaligt restaurangkök som möjliggör helt nya kulinariska upplevelser. Så vad står då på menyn?
Champagnebarens fokus i köket är fisk och skaldjur med stor säsongsbetoning. Efter en säsong där grönsakerna har fått mest uppmärksamhet kliver man nu med hösten in i fiskens tid på riktigt, och idéer saknas inte. Hugo Hall, kreativ ledare för köken på Kyrkogatan 13, har sedan renoveringen tillsammans med kökschef Jesper Petterson vridit och vänt på både menytänk, tekniker och utrustning i köket på Champagnebaren. Mycket är sig likt men allt är också förändrat, menar Hugo som själv tillhört inredningen i köket det senaste decenniet.
Ända sedan starten för över tio år sedan har Champagnebaren stått på två ben kan man säga. I det ena benet finns vinbaren med fokus på odlarchampagne, hantverk, ost och charkuterier – det som bara är löjligt gott och passar nästan alltid. Det andra benet är restaurangbenet, den lagade maten. Det är på detta ben som Champagnebaren nu vill kunna stödja sig mer, och det är med en uttalad ambition att ligga i absolut framkant på restaurangkartan som man nu gasar in i hösten. Med nya möjligheter att laga vad man vill finns inte de begränsningar som det lilla pentryt tidigare förde med sig. ”Kompetensen och viljan har alltid funnits, nu plötsligt kan vi pusha gränserna för vad man kan göra i köket”, säger Jesper Pettersson, kökschef på Champagnebaren.
Menyn är uppbyggd på ett klassiskt sätt med snacks, förrätter, varmrätter & dessert. Till fenomenet trerätters meny svär krogen evig trohet men understryker att det i det klassiska också måste få finnas plats för både punk och överraskningar. Någon pretentiös avsmakningsmeny utan självdistans kommer det absolut inte bli tal om (även om 3-rätters menyn numera kommer i fem serveringar…).
Däremot hittas i mångt och mycket samma råvaror som hos avsmakningskrogarna även på Kyrkogatan, men i tillgängligare, roligare och mer prisvärd tappning. ”Vi vill att man ska kunna sitta och käka lite olika utan krav på sig som gäst” säger Hugo, som menar att Champagnebaren är unik i sin kvarterskrogskänsla i relation till den kvalitet på råvaror och kunnande som faktiskt finns i huset.
”Jag dör för kontrasterna i att någon dricker en bärs och äter friterad rödtunga med aioli och en hälleflundrakebab bredvid ett sällskap som går all in på en fyratimmarssittning med ostron, löjromoch plattfisk med fet smörsås”, fortsätter han. Den platsen måste finnas.
Under hösten kan vi se fram emot en levande fiskmeny med stor variation – med den gemensamma nämnaren att allt är ”jävligt gott”. Med en uttalad ambition att ta vara på hela fisken ser kockarna fram emot att bygga vidare på symbiosen mellan klassisk elegant Göteborgsgastronomi (läs the gloory days of Leif Mannerström, Ulf Wagner och Crister Svantesson) med smart, rolig, larvigt god och överarbetad streetfood.